“Wij hebben in het Anna weer de liefde gevonden.”

In het ziekenhuis gebeuren vaak bijzondere dingen. Maar dat mensen in het Anna (opnieuw) de liefde van hun leven vinden, dat zien we toch niet zo vaak. Het overkwam Hanny van Gestel en Wim van Nuenen, en ze werken nu ook nog eens samen als vrijwilligers geestelijke verzorging bij Anna Ouderenzorg.

Wim en zijn vrouw Tonnie zongen in het toenmalige Annakoor. Nadat Tonnie overleed bleef Wim op zondagmorgen naar de kerkdienst in het Anna gaan. Dit brak de dag voor hem en zorgde ook voor sociale contacten, want na de dienst was er altijd een kopje koffie. Hij raakte in gesprek met Hanny die daar op zondag ook regelmatig kwam kerken. En zo ontstond er iets. Wim: “Ik was helemaal niet op zoek. Maar er was gewoon iets met Hanny. Ik had het idee dat ze iedere week iets dichterbij me kwam zitten, dus toen kwam ik op het idee om haar uit te nodigen voor een kopje koffie.”

Ook Hanny was helemaal niet op zoek naar de liefde. Ze was al 26 jaar single, gewend aan haar vrijheid en een beetje overdonderd door de uitnodiging. Dus het antwoord was in eerste instantie: “nee, ik heb nu geen tijd”. Maar… ze voelde zich er wel een beetje schuldig over. “Dus, toen Wim een nieuwe poging waagde, heb ik ja gezegd.”

Een maandje later ging het stel een dag met de trein naar Maastricht. En ‘s avonds bleef Hanny bij Wim eten. “Hij had heel erg zijn best gedaan. Een enorme salade voor ons samen, kaarsjes erbij. Daarna heeft hij me als een echte heer thuisgebracht. En toen sloeg ineens de vonk over. Onze eerste kus. Sinds die avond hebben we officieel verkering. De volgende ochtend heeft Wim me ook nog een mooie kaart geschreven. Maar het duurde even voordat ik die kreeg, want hij had een verkeerde postcode gebruikt.”

Hanny en Wim wonen allebei in hun eigen huis. Maar ze zijn elke dag samen. Wim: “We pendelen met zijn tweeën tussen onze huizen.” En het verliefde koppel is samen actief bij Anna Ouderenzorg. “Wij hebben in het Anna weer de liefde gevonden. En we vinden elkaar ook in het vrijwilligerswerk. We helpen samen bij de geestelijke verzorging en de versiergroep. Hanny assisteert ook bij de beweeguurtjes.” Het geeft ontzettend veel voldoening zegt Hanny: “Het is heel belangrijk om mensen actief en betrokken te houden. Bovendien vinden wij het allebei heel fijn dat mensen hun geloof kunnen beleven en delen. En dat we dat samen kunnen doen, is natuurlijk heel bijzonder.”

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: