Bewegen bij Anna Ouderenzorg

Bewegen is voor iedereen gezond. Als je ouder wordt, ben je misschien wat minder soepel en sterk dan vroeger. Juist daarom is het belangrijk om te blijven bewegen. Dan voel je je langer gezond en fit. En het is ook nog eens gezellig om samen actief bezig te zijn. Bij Anna Ouderenzorg Beweegt zijn er speciale beweeglessen voor ouderen in Geldrop en Heeze. We houden bij de lessen met iedereen rekening, dus iedereen kan meedoen. 

Waarom is bewegen belangrijk?

Regelmatig bewegen is goed voor je gezondheid. Bijvoorbeeld voor je spieren en gewrichten. Je voelt je fitter en hebt meer energie. Als je bijvoorbeeld diabetes hebt, kan sporten er ook voor zorgen dat je je beter voelt. Sporten en bewegen is ook goed voor je geheugen. Als je werkt aan je balans en coördinatie wordt de kans dat je valt kleiner. En misschien wordt het wel makkelijker om sokken of schoenen aan te trekken, of iets uit een hoog keukenkastje te pakken. Ook krijg je een betere conditie en kun je door bewegen sneller herstellen. 

Bij Anna Ouderenzorg beweeg je onder professionele begeleiding

Onze professionals hebben ervaring met ouderen en ouderenzorg. Zij weten daardoor precies welke oefeningen belangrijk zijn voor jou. 

Bewegen in een veilige omgeving

Als bewegen niet meer (zo) goed gaat, dan is het belangrijk dat je je veilig voelt. Daarom vinden we het belangrijk dat je vertrouwen in jezelf krijgt. Samen bouwen we het bewegen langzaam op. We werken op een manier die bij je past en we passen oefeningen aan als dat nodig is. Bijvoorbeeld door oefeningen op een stoel te doen in plaats van staand.

Je werkt bijvoorbeeld aan:

  • Het krijgen van (meer) kracht of het houden van dezelfde kracht
  • Lenigheid
  • Balans
  • Je houding
  • Je zelfvertrouwen

We zorgen voor afwisselende lessen met verschillende materialen. 

Samen bewegen is gezellig

We bewegen in een groep. Samen bewegen zorgt voor een ontspannen en tevreden gevoel en het is gezellig. Na de beweegles drinken we samen een kopje koffie of thee. 

Wil je graag meedoen?

Volg dan een gratis proefles. Je kunt onze beweeglessen volgen in al onze locaties in Heeze en Geldrop. Aanmelden voor een proefles kan via 088 567 7752, of via gec.ouderenzorg@st-anna.nl. Als je het leuk vindt, kun je je daarna aanmelden. We plannen dan een intakegesprek in. Samen kijken we dan welke groep, dag en tijd het beste bij je passen. Je betaalt een vast bedrag per maand voor Anna Ouderenzorg Beweegt.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: