Als oudere kun je verschillende psychologische problemen hebben. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen.

Psychologie

Als oudere kun je verschillende psychologische problemen hebben. Zo zijn er ziektes waar je mentaal last van hebt, zoals dementie. Maar je kunt ook last hebben van depressie, angst of gedragsveranderingen. Onze psychologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van ouderen. 

De psycholoog helpt als het mentaal wat moeilijker gaat

Dat kan allerlei oorzaken hebben. Als je ziek bent of er gebeurt iets ingrijpends in je leven, dan kan de psycholoog je helpen daarmee om te gaan. De psycholoog is er bijvoorbeeld ook voor je als je bang bent of iemand bent verloren. Een psycholoog kan je ook helpen als je geheugen minder wordt of denken lastiger wordt. Ook kun je bij de psycholoog terecht bij:

  • Stemmingswisselingen (last hebt van verschillende emoties)
  • Dementie
  • Gevolgen van een beroerte (CVA)
  • De ziekte van Parkinson
  • Onbegrepen gedrag (als je omgeving je gedrag niet goed begrijpt)

Samen maken we een behandelplan

De psycholoog onderzoekt eerst wat er speelt. Daarna maken we samen een behandelplan, waarbij we goed kijken naar wat jij wilt en kan. Zo'n behandeling bestaat meestal uit gesprekken. Je kunt met de psycholoog alleen praten of samen met anderen in een groep. 

We werken samen met andere specialisten

Zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. We werken bijvoorbeeld samen met andere specialisten van Anna Ouderenzorg en het Anna Ziekenhuis. 

Informatie over aanvraag en vergoeding

Als je op een verpleegafdeling woont van Anna Ouderenzorg, dan heb je geen verwijzing nodig. Als je voor revalidatie bij ons bent, dan heb je een verwijzing nodig van de specialist ouderengeneeskunde. Woon je zelfstandig? Vraag dan je huisarts om een verwijzing. Psychologie is onderdeel van de basisverzekering. Je kunt bij je zorgverzekering navragen waar je precies recht op hebt.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: