Onze geriatrisch fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in de zorg voor ouderen en helpen als je problemen hebt met bewegen.

Fysiotherapie

Heb je problemen met bewegen? Merk je dat traplopen, fietsen of wassen niet meer zo goed gaat? Onze geriatrie-fysiotherapeuten kunnen je helpen. Ook als je net uit het ziekenhuis komt of uit het revalidatiecentrum en je speciale hulpmiddelen nodig hebt.

De geriatrie-fysiotherapeut is gespecialiseerd in de zorg voor ouderen

Je fysiotherapeut geeft je advies, oefeningen en training en helpt je weer je evenwicht te bewaren, beter te lopen of te voorkomen dat je valt. Ook kun je hierdoor bijvoorbeeld weer beter opstaan uit je bed of stoel. Je fysiotherapeut overlegt ook met je mantelzorger en andere mensen die voor je zorgen. 

Samen maken we een behandelplan

We onderzoeken welke klachten je hebt en wat je wensen zijn. De bedoeling is dat je zo veel mogelijk zelf doet. Daarom werk je in een behandeling aan je conditie, spierkracht, evenwicht en het houden van soepele spieren en gewrichten. 

We werken samen met andere specialisten

Zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. We werken bijvoorbeeld samen met andere specialisten van Anna Ouderenzorg en het Anna Ziekenhuis. 

Aanvraag en vergoeding

Als je naar de fysiotherapeut wil, heb je geen verwijzing nodig van de huisarts. Voor een vergoeding van fysiotherapie heb je meestal een aanvullende verzekering nodig. Onze geriatrie-fysiotherapeuten hebben contracten met bijna alle zorgverzekeraars. Vraag dit wel altijd even na bij je zorgverzekeraar.

Uitzonderlijke vergoeding basisverzekering

  • In sommige gevallen kunnen verzekerden een geldbedrag krijgen om het eigen risico te compenseren. Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) keert dit bedrag automatisch uit als je daar recht op hebt. 
  • Als je als volwassene veel behandelingen nodig hebt, dan krijg je bij bepaalde aandoeningen na de 20e behandeling een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: