Ruim 80 ouderen met dementie wonen in woonzorgcentrum Heide. Een nieuw gebouw uit 2023 met een grote binnentuin en een mooi dakterras.

Heide

Ruim 80 ouderen met dementie wonen in dit nieuwe gebouw uit 2023. Verwacht een groene en duurzame omgeving, met de nieuwste technische snufjes. De kamers van Heide zijn ruim en licht. Vind je het fijn om buiten te zitten? Of om te wandelen in een groene omgeving? We hebben een grote binnentuin én een mooi dakterras. 

Eigen appartement en gezamenlijke huiskamer 

In Heide zijn 6 woongroepen voor mensen met dementie. Elke groep heeft een gezellige huiskamer en 14 appartementen. In de huiskamer is ook een keuken. Daar koken we vaak samen. 

Welke afdeling past bij jou?

Iedere huiskamer heeft een andere sfeer, die past bij de mensen die er wonen. Dat noemen we een leefsfeer. Samen kijken we welke afdeling het beste bij jou past. De gangen, slaapkamers en activiteiten zijn wel overal ongeveer hetzelfde.

De 3 leefsferen van Heide zijn:

  • Structurerend
  • Stimulerend
  • Beschermend

Structurerende leefsfeer

Vind je het fijn als iedere dag een duidelijke indeling heeft? Als het opstaan en eten bijvoorbeeld altijd op dezelfde manier gaan? De dagen in deze leefsfeer zijn voorspelbaar. Dat voelt veilig en vertrouwd. Natuurlijk kun je ook dingen op jouw eigen manier doen. 

Stimulerende leefsfeer

Vind je het fijn om in een groep te zijn? Houd je van helpen in het huishouden of doe je graag mee aan een leuke activiteit? Dan past de stimulerende leefsfeer goed bij jou. 

Beschermende leefsfeer

Sommige bewoners kunnen snel bang zijn of spanning ervaren. Als dat zo is, dan voel je je waarschijnlijk het beste thuis in de beschermende leefsfeer. Dit is een veilige plek, met kleinere groepen en extra aandacht voor wat jij nodig hebt. 

Activiteiten

Je kunt bij Heide meedoen aan allerlei activiteiten. Daar zorgen onze medewerkers en vrijwilligers samen voor. Zo zijn er muziekmiddagen, sport- of spelactiviteiten en creatieve middagen. Ook zorgen we ervoor dat er leuke uitstapjes zijn. 

Dagbesteding bij Heide

Woon je nog thuis en wil je graag een dagje meedoen aan activiteiten? Dan is de dagbesteding iets voor je. De dagbesteding is in de ruimte 'De Groote Heide'. Daar is ook een rustruimte en een groot terras, waardoor je meteen de tuin in kunt.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: