Anna Thuisteam Ouderen

Je wilt leven op jouw manier. Als je ouder wordt, is dat soms lastig. Bijvoorbeeld omdat je zorg nodig hebt. Als je graag thuis blijft wonen, dan helpt het Anna Thuisteam Ouderen je om dat zo goed mogelijk te doen. We noemen dit ook wel het Volledig Pakket Thuis (VPT).

Zorg in je eigen huis

Ons team geeft je dezelfde zorg en aandacht als in onze verpleeghuizen. Maar dan in je eigen huis. We werken met een vast team. Daardoor zie je vaak dezelfde gezichten. Onze specialisten luisteren goed naar wat jij kan en wilt. We doen er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Misschien word jij blij van een wandeling op een zonnige dag? Of een praatje? Dan zorgen we daarvoor.

Wat doet het Anna Thuisteam Ouderen?

Dat is bij iedereen anders. Omdat we kijken naar wat jij nodig hebt. We helpen bijvoorbeeld bij:

  • Zorg. Bijvoorbeeld als je ziek bent.
  • Dagelijkse dingen zoals douchen, de was doen of het huis schoonmaken.
  • Begeleiding van en naar activiteiten. Of je nu naar de dagbesteding gaat of zelf een activiteit wilt doen. We doen bijvoorbeeld ook samen boodschappen of gaan samen koken.

Ook kun je via ons een abonnement afsluiten op personenalarmering. Je kunt dan op een knop drukken en dan helpen we je meteen. Een veilig gevoel. 

Wanneer komt het Thuisteam Ouderen bij jou?

We kunnen je komen helpen als:

  • Je in Heeze woont.
  • Je het liefste thuis wilt blijven wonen of je nog niet terecht kan bij een van onze locaties.
  • Je een Wlz-indicatie hebt. Dit staat voor Wet langdurige zorg. Je kunt deze indicatie aanvragen via het Centrum Indicatiestelling Zorg. Als je het fijn vindt, helpen we je bij deze aanvraag.

Wat is de bereikbaarheid van het team? 

Je kunt onze medewerkers bereiken van 8:00 uur in de ochtend tot 23:00 uur ‘s avonds. Dit geldt voor de geplande zorg en ook voor ongeplande zorg. Voor de nachten regelen we persoonsalarmering.

Wat zijn de kosten? 

Je betaalt voor de Wlz-indicatie iedere maand een eigen bijdrage. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van je inkomen en vermogen. Dat wordt ieder jaar vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Je kunt je kosten per maand via hen berekenen.

Let op: huisartsenzorg, tandheelkundige zorg en medicijnen vallen onder de zorgverzekering. Je blijft zelf verantwoordelijk voor de kosten die te maken hebben met je woning zoals huur of hypotheek, gas, water en elektriciteit, televisie en internet.

 

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: