Bij het Centrum voor Herstel en Revalidatie helpt je om na je ziekte of operatie weer sterker te worden zodat je weer goed voor jezelf kunt zorgen als je weer in je eigen huis bent.

Zo snel mogelijk naar huis: herstel in het ziekenhuis

Kun je door gezondheidsproblemen niet thuis blijven, maar ben je ook niet ziek genoeg om in een ziekenhuis te liggen? Bijvoorbeeld als je na een ziekenhuisopname nog niet naar huis kunt, maar ook nog niet kunt starten met je revalidatie. We noemen dit ELV-bedden. ELV staat voor eerstelijns verblijf. 

Hoe kom je op deze afdeling?

Je huisarts of ziekenhuis moet hiervoor een aanvraag doen. Wat daarbij belangrijk is, is dat je:

  • Waarschijnlijk snel herstelt
  • Na je verblijf terug naar huis of een revalidatiecentrum kunt

Je huisarts en eventueel de thuiszorg zijn betrokken en maken afspraken over jouw terugkeer naar huis, zodat de zorg daarna door blijft gaan. 

Je verblijft vooral in de woonkamer

Daar speelt het dagelijks leven zich af. Je kunt er bezoek ontvangen, eten en drinken en je behandelaren zien. Omdat we praten over ELV-bedden, kan het lijken alsof je de hele tijd in bed ligt. Maar dat is niet zo. Want je herstelt het beste in een huiselijke omgeving in plaats van in een bed.

Je krijgt je medicatie via de Anna apotheek

Zowel de medicijnen die je thuis al gebruikte plus de (eventuele) nieuwe medicijnen. Op die manier gebeurt de medicatieverstrekking op een veilige manier. Het kan zijn dat je medicijnen gebruikt of gaat gebruiken waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen. Is dit het geval dan krijg je een factuur van de apotheek van het Anna Ziekenhuis.

De bedden staan in het Anna Ziekenhuis

Het Anna Ziekenhuis en Anna Ouderenzorg behoren allebei tot de Anna Zorggroep. We werken daarom heel veel samen. De ELV-bedden staan in het Anna Ziekenhuis. De specialist ouderengeneeskunde van Anna Ouderenzorg is verantwoordelijk.

We hebben deze bedden, omdat we het belangrijk vinden dat je snel naar huis of een revalidatiecentrum kunt om daar de juiste zorg te krijgen. Deze bedden helpen daarbij, zonder dat je onnodig in een ziekenhuis bed verblijft. 

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: