Afscheid nemen op een manier die bij je past kan kan in Hospice het Baken.

Anna's hospice

Afscheid nemen op een manier die bij je past. Dat kan in Hospice het Baken. Soms is het niet mogelijk of niet prettig om de laatste fase van je leven thuis door te brengen. In het hospice bieden we alle medische zorg die nodig is, in een huiselijke omgeving. Het Baken ligt in het groen. De prachtige tuin is een fijne plek om rustig te zitten of te wandelen. Onze medewerkers en vrijwilligers doen alles wat nodig is om de tijd in het hospice zo prettig mogelijk te maken. Er is dag en nacht medische zorg aanwezig.

Indeling van het hospice

Eigen zit-slaapkamer

Met een klein keukentje en een badkamer. Wij zorgen voor de inrichting en de ruimte mag gezelliger gemaakt worden met eigen spullen. Bijvoorbeeld: foto’s, schilderijen, kussens en vazen. Alles wat nodig is voor een huiselijk gevoel. Familie, vrienden en bekenden zijn hier altijd welkom.

Gezellige huiskamer voor alle gasten

Deze is op de benedenverdieping van het hospice. Vanuit de huiskamer kunnen gasten zo de grote tuin in lopen. Op de terrassen kun je fijn buiten zitten. Bij de huiskamer is ook een grote, goed ingerichte keuken. Misschien wil je als gast, familie of vrienden hier het eigen lievelingseten koken? Dat mag altijd.

We willen dat je je thuis voelt

En dat je je bij ons zo prettig mogelijk voelt. We zorgen ervoor dat je de dingen kunt doen die je graag wilt doen. Met de mensen die je graag dicht in de buurt wil hebben. We zorgen er ook voor dat je zo weinig mogelijk last hebt van pijn en andere ongemakken.

Bezoek is altijd welkom

Als gast bepaal je zelf wie er op bezoek komt, wanneer en hoe lang. Familieleden, vrienden of andere bekenden mogen altijd blijven slapen. We hebben een logeerkamer en iedere kamer heeft ook een tweepersoons slaapbank.

Je mag je huisdier meenemen

Het huisdier mag op de kamer blijven. Wel is het belangrijk dat je zelf of iemand uit je omgeving voor het huisdier zorgt en andere gasten er geen last van hebben.

Eten en drinken zoals jij dat wilt

In het hospice kun je kiezen uit verschillende soorten eten en drinken. Je kunt op je eigen kamer eten. Liever eten aan een mooi gedekte tafel in de eetkamer of in Gasterij Bij de Boom bij locatie Heuvel? Dat kan ook. Zelf koken, samen met vrienden of familie? Dat kan in onze grote keuken. 

Veel diensten en activiteiten 

Vlakbij het Baken liggen andere locaties van Anna. Hier zijn veel diensten, zoals een kapper of wasserij. Als gast moet je hier wel zelf voor betalen. Ook organiseren we daar activiteiten waar je aan mee kunt doen, zoals schilderen, koken, lezen en thema-avonden.

Je krijgt zorg van een vast team

In het hospice zorgt een vast team van verzorgenden, verplegenden en vrijwilligers voor jou als gast. Er is 24 uur per dag zorg in de buurt. Ook familie of vrienden kunnen helpen. Overdag zijn er in het hospice altijd vrijwilligers die helpen bij dagactiviteiten.

Informatie over aanvraag en vergoeding

Voor hospicezorg heb je een verwijzing nodig van de huisarts of transferverpleegkundige. Hiervoor is een ‘ELV’-indicatie nodig. Meestal vergoedt de zorgverzekering hospicezorg. Het is wel goed om even te controleren of je zorgverzekering een contract heeft met Het Baken. Je betaalt wel een eigen risico.

Overige kosten hospice

Sommige kosten moet je zelf betalen, bijvoorbeeld kleren laten wassen in de wasserij. Ons transmuraal team kan je daar meer over vertellen. Tijdens je verblijf zorgt de apotheek van het Anna Ziekenhuis voor je medicijnen. Soms moet je hiervoor een eigen bijdrage betalen, net als bij je eigen apotheek. De apotheek van het Anna Ziekenhuis stuurt dan een rekening.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: