Bij woonzorgcentrum Anna Nicasius is plek voor 50 ouderen met dementie en 22 ouderen die lichamelijke zorg nodig hebben.

Nicasius in Heeze

In Nicasius wonen ouderen die verschillende soorten zorg nodig hebben. Ouderen die vragen om lichte zorg, maar ook ouderen die wat meer zorg nodig hebben. Er kunnen 50 ouderen met dementie wonen en 22 ouderen die lichamelijke zorg nodig hebben. Op de bovenverdieping vind je woonruimte voor echtparen. Hierbij hebben beiden een indicatie nodig. De ruimtes in Nicasius hebben allemaal een eigen sfeer. De ene keer lijkt het of je in een bruin café bent, de andere keer loop je door een dierengang of een babykamer. Daarnaast kun je genieten van de grote binnentuin. Als je hier wil wonen, heb je een indicatie nodig voor een verzorgings- of verpleeghuis. 

Bewoners met dementie wonen in een kleine groep

Op de begane grond wonen mensen met dementie. Iedere bewoner heeft hier een eigen kamer. De afdeling is opgedeeld in 4 kleine woongroepen. Iedere woongroep heeft een huiskamer. Hier kun je samen koken, eten en activiteiten doen. Vanuit de huiskamer loop je zo de binnentuin in. 

Heb je lichamelijke zorg nodig?

Speciaal daarvoor hebben we appartementen op de eerste verdieping. 

Activiteiten 

Je kunt bij Nicasius meedoen aan allerlei activiteiten. Daar zorgen onze medewerkers en vrijwilligers samen voor. Zo zijn er muziekmiddagen, sport- of spelactiviteiten en creatieve middagen. Ook zorgen we ervoor dat er leuke uitstapjes zijn.

Dagbesteding voor mensen die thuis wonen

Mensen die nog thuis wonen en graag meedoen aan activiteiten zijn welkom bij onze dagbesteding

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: