Na een operatie of opname in het ziekenhuis wil je zo snel mogelijk weer naar huis. Daar zorgen we voor in ons Centrum voor Herstel en Revalidatie (CHR).

Geriatrische revalidatie zorg

Na ziekte of een operatie wil je graag weer snel naar huis. Toch heb je soms even wat hulp nodig voordat dat kan. Bij de geriatrische revalidatie zorg (GRZ) verblijf je tijdelijk in Heuvel. Je komt hier als je niet (meer) ziek genoeg bent om in het ziekenhuis te blijven, maar ook nog niet naar huis kunt. Bijvoorbeeld als je moet herstellen of revalideren na een operatie, ziekenhuisopname, een ongeluk of bijvoorbeeld een beroerte. Als je weer voor jezelf kunt zorgen, ga je naar huis. 

Alles wat je op een dag doet, helpt je te herstellen

Je volgt daarvoor iedere week een programma dat bij jou past. Je werkt aan je herstel, terwijl wij je helpen verzorgen. Daarbij doe je zoveel mogelijk zelf. Zo help je mee afwassen of eten klaarmaken. Ook is er tijd om contact te hebben met andere mensen. Je familie of vrienden kunnen op bezoek komen. En je kunt activiteiten doen met de andere mensen die hier herstellen. Je hebt een eigen eenpersoonskamer met een douche en toilet.

Ons speciale begeleidingsteam zorgt goed voor je

Er is dag en nacht iemand aanwezig voor je. Deze mensen zijn er om je te helpen:

 • Specialist ouderengeneeskunde
 • Fysiotherapeut
 • Ergotherapeut
 • Logopedist
 • Activiteitenbegeleider
 • Psycholoog
 • Geestelijk verzorger
 • Diëtist
 • Verpleegkundigen
 • Verzorgenden

Dit zijn veel verschillende mensen. Toch is er 1 persoon aan wie je al je vragen kunt stellen. Dat is de eerst verantwoordelijke verzorgende. Hij of zij zorgt ervoor dat je de zorg krijgt die je nodig hebt.

Deze mensen overleggen regelmatig

Ze bespreken dan hoe het met je gaat en wat je nodig hebt. Dat heet een MDO (multidisciplinair overleg). Jij en een contactpersoon, bijvoorbeeld je mantelzorger, zijn daar ook bij.

Je mantelzorger vinden we heel belangrijk

De mantelzorger is diegene die belangrijk voor je is en die thuis voor je zorgt. Hij of zij kan je helpen bij je oefeningen. Het is ook fijn dat er iemand is die je aan kan moedigen.

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Dit kun je verwachten van geriatrische revalidatie zorg

Als je aankomt op de afdeling, hebben we meteen een kennismakingsgesprek. We willen je graag beter leren kennen, want dan kunnen we je het beste helpen.

We willen graag van je weten wat je allemaal kon voor je operatie of voordat je ziek werd. Ook vertel je wat je wilt bereiken. 

Wat we gaan doen, is voor iedereen anders

Het hangt af van wat er met je aan de hand is en wat je wilt bereiken. Hoe langer je bij ons bent, hoe meer je zelf kunt doen. In het begin kan je misschien niet zelf koffie zetten of naar de wc. Na een tijdje lukt je dat wel. Sommige mensen kunnen na een paar dagen al naar huis. Het kan ook zijn dat het wat langer duurt. Meestal duurt het ongeveer 3 weken.

Je krijgt een eigen revalidatieplan

Daarin staat wat je gaat doen en hoe lang we denken dat het gaat duren. We maken per week een planning. Daarin staat bijvoorbeeld:

 • Welke behandelingen je krijgt
 • Welke oefeningen je gaat doen
 • Met wie je een afspraak hebt
 • Wanneer er bezoek kan komen

We blijven met je overleggen

Om te kijken hoe het gaat. Soms blijkt dan dat het iets langer gaat duren. Dat is geen probleem. Dan maken we een nieuwe planning.

Als alles goed gaat, kun je weer naar huis

En als je thuis nog therapie of een behandeling nodig hebt, dan regelen we dat. Natuurlijk overleggen we daarvoor met jou en de mensen die belangrijk voor je zijn.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: