“We hebben met zijn allen zoveel voorpret én vakantiepret gehad!”

Zorgcoördinator Ester Luyben organiseerde samen met activiteitenbegeleidster Ria Maas een vijfdaagse vakantie voor bewoners en familie, collega’s uit de verzorging én vrijwilligers samen. “Het idee kwam van een van de bewoners en zijn dochters. Zou het niet leuk zijn als…? Ria en ik hebben het bij de teamleiders aangekaart en die zeiden: maak maar een plan. Dus dat hebben we gewoon gedaan.

“We zijn er een hele tijd mee bezig geweest, want je moet met onze bewoners natuurlijk aan alles denken. Maar het is gelukt en op 22 september 2014 zaten we met zijn twintigen in de bus naar Dongen. We hebben zo’n leuke tijd gehad samen. Iedere dag hebben we wel iets georganiseerd. Naar de Biesbosch en de Beekse Bergen, een frietje eten, of gewoon naar het park en samen wandelen in de zon. 

“Het was voor de bewoners natuurlijk best wel vermoeiend, dus we hebben ook een rustdag ingelast. Toen heeft een van de dochters die mee was de nagels van alle dames gedaan. We hebben de hele week zelf gekookt, lekker gegeten en gedronken. Mijn vriend is ook gekomen om te barbecueën. Iedere dag was een feestje.”

“Het was heel leuk om elkaar eens helemaal anders mee te maken. Soms heel grappig ook. We moesten er ‘s nachts bijvoorbeeld wel een paar keer uit om mensen te helpen. Normaal heb je dan je werkkleding aan maar nu gewoon een pyjama. Een van de bewoonsters nam me een beetje in de mailing: ben je er weer in je sexy broekje?”

“Het doel was: alles anders dan normaal. En dat is gelukt. Toen we terugkwamen hadden collega’s voor ons nog een lunch geregeld. Met zijn allen aan een lange tafel om de vakantie in stijl af te sluiten. En een andere dochter van een van de cliënten heeft voor iedereen een fotoboekje gemaakt als aandenken. Dat is superleuk. Er staan ook mooie teksten in die precies vertellen hoe het was:

Herinner je gisteren
Droom van morgen
Maar leef vandaag!

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: