Nachtwacht bij Anna Ouderenzorg

Vanaf woensdag 19 juni is een levensgrote kopie van de Nachtwacht te zien bij woonzorgcentrum Heuvel in Geldrop. Het bekende meesterwerk van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn, kun je tot en met maandag 8 juli in de serre van Gasterij Bij de Boom bekijken en zelfs aanraken. Het doek is net zo groot als het origineel.

Waarom werd de Nachtwacht geschilderd? En waarom is het zo bijzonder? Hoe zag het leven van schilder Rembrandt eruit? Dat lees je allemaal op het infoblad dat in de serre beschikbaar is. Bewonder dit wereldberoemde schilderij en kom alles te weten. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, ook als je niet bij Anna Ouderenzorg woont.

Praktische informatie

 • Wanneer: van woensdag 19 juni tot en met maandag 8 juli 2024
 • Openingstijden: maandag tot en met zondag tussen 09:30 en 19:00 uur
 • Waar: in de serre van Gasterij Bij de Boom in woonzorgcentrum Heuvel
 • Adres: Anna Ouderenzorg, Grote Bos 8, 5666 AZ Geldrop
 • Activiteiten: 
  19 juni 09:30 uur Officiële opening
  28 juni 14:00 uur Quiz over de Nachtwacht
  4 juli 10:30-11:30 uur Lezing Ingrid Gaasterland
 • Toegang: gratis

 
In de Gasterij Bij de Boom kun je (tegen betaling) genieten van een lekker broodje, soep, koffie, gebak en nog veel meer. Speciaal ter gelegenheid van de komst van de Nachtwacht wordt er 'koffie Nachtwacht' geserveerd: koffie met wat lekkers voor een leuke prijs!

Tip

Bezoek je later op de dag de Nachtwacht, blijf dan ook gezellig bij ons eten. Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag serveren we Eten wat de pot schaft. Je krijgt dan een hoofd- en een nagerecht voor € 8,40. Je kunt tussen 17:00 en 18:00 uur binnenlopen. Reserveren is niet nodig, maar vol = vol.

Over Rijksmuseum on tour

Voor sommige bewoners in verpleeghuizen en seniorencomplexen is op pad gaan en musea bezoeken niet mogelijk. Daarom brengt het Rijksmuseum in samenwerking met Philips wereldberoemde meesterwerken zoals de Nachtwacht naar hen toe! Niet de echte, maar wel de levensechte reproducties op ware grootte.

De kopie van de Nachtwacht komt naar Anna Ouderenzorg. Deze is hier drie weken te zien, waarna het schilderij weer doorreist naar een nieuw huis. Zo kunnen mensen die niet in staat zijn een bezoek te brengen aan culturele instellingen, dichtbij huis toch een mooie ervaring beleving.

Heb je nog vragen?

We helpen je graag. Neem contact met ons op via: